sobota 29. mája 2010

Súboj o postup naberá na obrátkach

Dvadsiate druhé kolo sa konečne na trávnikoch II. triedy zaobišlo bez vylúčení a hralo sa pomerne slušne. Kanonieri L. Drobňák z Kružnej si vylepšili streleckú bilanciu spolu s G. Grecmacherom z Jovíc o štyri góly a Roman Lörinc z Kečova dokonca päťkrát rozvlnil sieť. Futbalistom Pače dopomohol k zisku bodu vlastenec Bukoviča z Drnavy.ROŽŇAVA. Kružná po dvoch víťazstvách zosadila Nižnú Slanú z trónu a odsunula ju na druhú priečku. O postupujúcom sa preto pravdepodobne rozhodne až v dohrávanom vzájomnom stretnutí, keď Kružná bude mať výhodu domáceho prostredia. Naďalej zvádzajú o tretie miesto tvrdý boj Rož. Bystré a Pača, ktorá stráca dva body. Na opačnom póle Drnavu vymenilo Čoltovo, ktoré už, ako sa zdá, skončí na samom chvoste tabuľky.
Šesťbodový zápis
Futbalisti Kružnej odohrali počas týždňa hneď dve stretnutia, a to na pôde súperov. V nedeľu zásluhou Mésznera a premenenej penalty v podaní Szöllösa zdolali Ml. Brzotín, ktorý nastúpil na zápas iba s desiatimi hráčmi a v dohrávke v stredu deklasovali na ihrisku SP MFK Rožňava Kovstav, keď až štyrikrát skóroval Drobňák, dvakrát Szöllös a po jednom góle prikrášlili víťazstvo Mészner s Kerekešom. Domáci iba korigovali stav Račkom a Motykom z nariadenej penalty. Kovstav mal taktiež dvojzápas, keď najskôr v nedeľu podľahol Nižnej Slanej 0:2.
Grecmacher kontra Čoltovo
Čoltovčania ako už tradične začali dobre a do polčasu si vytvorili jednogólové vedenie, ktoré im zabezpečil Varga. Po prestávke odišli kondične, v obrannej činnosti pôsobili staticky a strelecky disponovaný Grecmacher z Jovíc postupne zaťažil konto brankára Jonáša štyrmi gólmi, čím rozhodol o víťazstve rozdielom triedy. Kečovo hostilo Rakovnicu a už do polčasu viedli domáci rozdielom troch gólov. Po prestávke skóre ešte narastalo, pričom najväčší podiel na domácom víťazstve mal Ro. Lörinc, ktorý sa až päťkrát zapísal do streleckej listiny. Za hostí korigovali nelichotivý stav Máte s Fabiánom.
Rozhodli v úvodnej štvrťhodine
Rožňavské Bystré nič nenechalo na náhodu a po raketovom nástupe si v priebehu niekoľkých minút vytvorilo trojgólové vedenie, ktoré nakoniec stačilo na zisk plného počtu bodov. Hostia z Hrhova po prestávke zlepšili obrannú činnosť a gól už preto neinkasovali. Naopak, ani z penalty nedokázali prekonať domáceho gólmana. Slavošovce sa v sobotňajšej predohrávke stretli s Bohúňovom, ktoré nakoniec zdolali najtesnejším rozdielom. Úvod patril hosťom, ale výborne chytajúceho J. Karalu v domácej bráne nedokázali prekonať. Na opačnej strane domácim k dosiahnutiu vedúceho gólu stála po prekonaní hosťujúceho gólmana v ceste poriadna kaluž, ktorá zastavila loptu smerujúcu do siete. Gólom Haviarika do šatne, ktorý prakticky rozhodol o víťazstve, sa napokon domáci ujali vedenia. V druhej časti hry mali hostia obrovskú šancu na vyrovnanie, ale Karalo bol neprekonateľný a delovku v podaní Jánošdeáka bravúrnym zákrokom zneškodnil.
Šesťzápasová šnúra bez prehry
Drnavčania sa v odvetnej časti pochlapili a bodujú už šesť kôl. V nedeľu boli na pôde Pače podľa žrebu domácim mužstvom, keďže ešte stále v Drnave prebieha rekonštrukcia ihriska. Zásluhou Kovácsa a Bernátha už viedli dvojgólovým rozdielom, ale hostia ešte do polčasu dosiahli kontaktný gól, keď po štandardke im tečom do vlastnej brány asistoval N. Bukovič. Po prestávke zvýšil Görgei na 3:1, ale hostia najprv Pisárom po druhýkrát dosiahli kontaktný gól a v závere sa im po ďalšej štandardke Ondíkom podarilo vybojovať aspoň bod.
Výsledkový sumár 22. kola: Drnava - Pača 3:3 (2:1), G: R. Kovács, Bernáth, Görgei - Ondík, Pisár, N. Bukovič (vlastný), ŽK: bez, R: Jonáš, DZ: Nagy, D: 80, Slavošovce - Bohúňovo 1:0 (1:0), G: Haviarik, ŽK: S. Lalík, Roháľ - Švajko, R: Drenko, DZ: Kerekeš, D: 50, Kečovo - Rakovnica 7:2 (4:1), G: Ro. Lörinc 5, Zoller, T. Lörinc (11 m) - Máte, Fabián, ŽK: 0 - Kuchta, Čapó, R: Petro, DZ: Šalamon, D: 60, Čoltovo - Jovice 1:4 (1:0), G: Varga - Grecmacer 4, ŽK: Antoni - 0, R: Raši, DZ: Šmelko, D:50, Brzotín - Kružná 0:2 (0:1), G: Mészner, Szöllös (11 m), R: Turcsányi, DZ: Kovács, D:50, Nižná Slaná - Kovstav 2:0 (2:0), G: Ambróz 2, ŽK: Dušinský - Račko, Koóš, Kacara, R: Repaský, DZ: Krzák, D: 50, Rož. Bystré - Hrhov 3:0 (3:0), G: Urban ml. 2, Minčík, ŽK: Valko, Krága - 0, R: Iglai, DZ: Antal, D: 40, dohrávka: Kovstav - Kružná 2:8 (0:4), G: Motyka (11 m), Račko - Drobňák 4, Szöllös 2, Mészner, Kerekeš, ŽK: Z. Breuer - Džačák, Tököly, R: Gallík, DZ: Vysoký, D: 40Poradie najlepších strelcov: 25 gólov - Ľ. Gajdoš (Pača), 17 gólov - J. Urban ml. (Rož. Bystré), 16 gólov - J. Szöllös Kružná), Ro. Lörinc (Kečovo), 15 gólov - V. Karas (Nižná Slaná), P. Minčík (Rož. Bystré), G. Zoller (Kečovo), 13 gólov - G. Veverica (Hrhov), R. Polyák (Kružná), 12 gólov - L. Grulyó (Hrhov), 11 gólov - G. Gracmacher , P. Ičo (obaja Jovice), L. Drobňák (Kružná), 10 gólov - Š. Csongovai (Čoltovo), M. Balog (Bohúňovo), R. Haviarik (Slavošovce) , 9 gólov - O. Vavrek, M. Vavrek (obaja Ml. Brzotín), G. Lindák (Jovice) Časť aktuálnej tabuľky1. Kružná 21 14 4 3 74:36 462. Nižná Slaná 21 14 3 4 49:20 453. Rož. Bystré 22 12 6 4 69:44 424. Pača 22 12 4 6 65:45 40
sobota 29. 5. 2010 Karol Csobádi© 2010 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Žiadne komentáre: