utorok 28. apríla 2009

R.Bystré- Slavošovce 3 : 2 ( 1 : 1 )







26.4.2009 V 18. kole privítali futbalistov zo Slavošoviec. Víťazstvo vo svojom prvom jarnom zápase na domácej pôde sa rodilo veľmi ťažko. Bystrania začali s veľkým náporom. Hlavne Minčík a Rado Šimko zamestnávali Slavošovskú obranu. Obrovskú šancu spálil Minčík v 16. minúte, keď nedokázal hlavou usmerniť loptu zblízka do brány dobre chytajúceho brankára Slavošoviec. Ďalšie strely ktoré vyslali na bránu Galata, Leng, Rado Šimko a Račko šli len popri alebo ponad bránu. Pri jednom z mála protiútokov hostí, v 28 minúte centrovanú loptu domáci obrancovia neodvrátili do bezpečia a po nedorozumení s brankárom sa Slavošovce ujali vedenia 0 : 1. Bystrania napriek tomuto momentu pokračovali v dobíjaní brány hostí. V 35. minúte zahrával rohový kop Leng, na ktorý si dobre nabehol Rusnák a hlavou vyrovnal na 1 : 1.
Druhý polčas napriek snahe, začali hrať Bystrania nepresne, nedarili sa im prihrávky a menej sa aj dostávali pred bránu hostí. Tým pádom sa vyrovnala hra v poli. V 68. minúte po centri Minčíka sa výborne zorientoval Račko a pridal hlavou 2. gól. 2 : 1. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 75. minúte, ktorému predchádzal zlý odkop z obrany. V závere zápasu mali ešte obidve mužstvá šancu na strelenie víťazného gólu. Ten padol nakoniec do brány Slavošoviec. Samostatný nájazd Rada Šimka brankár vyrážal len do vlastného obrancu, od ktorého sa lopta odrazila do brány. 3 : 2. Bystrania si tak pripísali 3 povinné body.
Pred 50 divákmi rozhodoval p. Petro
Zostava R.Bystrého : Máťaš- Galata, Leng, Valent, Krága, Ra. Šimko, Ro. Šimko, Dorkin, Rusnák, Račko, Minčík, str. Ujházi

Foto : Peter Urban, S. Lengová

Žiadne komentáre: