pondelok 13. apríla 2009

Nižná Slaná - Rož. Bystré 1 : 2 ( 1:0 )





12.4.2009

Na prvý jarný zápas sme cestovali s obavami, že mužstvo Nižnej Slanej s ambíciami na postup môže vysoko vyhrať. Bystrania však v tomto zápase v takmer najsilnejšej zostave, súpera porazili a boli lepším mužstvom na ihrisku.
Prvý polčas bol od oboch mužstiev opatrný a šancí bolo na oboch stranách ako šafranu. Obidve mužstvá hrali dosť nepresne a bolo cítiť že nie sú ešte po zimnej prestávke dosť zohraté. Obidvaja brankári nemali veľa roboty, lebo pokusy o strely boli väčšinou mimo bránu a kombinácie končili pred šestnástkou. Výnimkou bol rýchly protiútok Slancov v 32. minúte. Po krížnom pase na útočníka domácich Krága fauloval v 16- ke a nariadený pokutový kop domáci premenili.
Bystrania už aj s Radom Šimkom, ktorému skončil 18 mesačný trest, v druhom polčase nasadili vyššie tempo a v 50. minúte po centri Račka Rusnák pohodlne zakončil na 1 : 1. Bystrania naďalej tlačili a v 64. minúte Rado Šimko zvýšil na 1:2 pre Bystré. Hlavne Rada a jeho brata Romana bolo cítiť v zálohe a domáci si s nimi ťažko vedeli rady. Posledných 15 minút mali Slanci platonickú prevahu, ktorá končila na stopéroch Valenta a Kolesára. 2 minúty pred koncom Minčík nezištne prihral Janovi Urbanovi, ale ten sám pred brankárom nezvládol situáciu a trafil iba žrď domácej brány. Výsledok mohol byť ešte krajší. Za predvedený výkon hlavne v druhom polčase si Bystrania 3 body zaslúžili .
Zostava R.Bystrého : Máťaš – Galata, Kolesár, Valent, Krága, Leng, Rado Šimko, Roman Šimko, Rusnák, Račko, Minčík striedali J.Urban, O.Ujházi

Žiadne komentáre: